Home | Pointer karakter: wat moet je echt weten?

Pointer karakter: wat moet je echt weten?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Pointer honden hebben een goed, actief karakter. De honden hebben veel energie en de Pointer heeft dan ook veel beweging nodig. Als hij voldoende beweging krijgt, is de Pointer in huis een lieve en rustige hond. Doordat de Pointer zoveel energie heeft, is een huis in de stad geen optie voor deze hond. Hij moet lekker los kunnen rennen in de bossen, weilanden of aan de fiets.

Het karakter van de Pointer kun je beschrijven als kindvriendelijk, hondvriendelijk, energie, gehoorzaam en sociaal. Kortom: wij vinden de Pointer een geweldige aanwinst voor ieder gezin.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pointer nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pointer!

De Pointer is intelligent

De Pointer is een hond met een hoge intelligentie. Deze hond leert snel en ze zijn daarom ook vaak goed op te voeden. Met de juiste, kwalitatieve training zul je tegen weinig obstakels aanlopen om hier een geweldig luisterende hond van te maken. En dat is voor veel baasjes natuurlijk wel zo prettig.

De Pointer kan goed overweg met andere huisdieren

Pointers staan erom bekend dat ze goed overweg kunnen met andere huisdieren. Hierbij is het wel belangrijk dat de hond goed gesocialiseerd is. Het is dus belangrijk om deze hond direct in aanraking te brengen met andere honden en andere dieren.

Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De Pointer is van nature erg nieuwsgierig, ze zijn niet agressief, eerder afwachtend. Ze gaan conflicten altijd uit de weg als dat een mogelijkheid is. Wellicht dat ze daarom ook zo goed kunnen met andere dieren.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pointer wordt ook uitgebreid behandeld in Pointer Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Pointer heeft een uitgebreide training nodig

Hoewel de Pointer bekend staat als een intelligente, lieve, trouwe en afwachtende hond, is het wel een hond die een uitgebreide training nodig heeft. Net zoals iedere andere hond, wordt ook de Pointer niet gehoorzaam geboren.

Een goede socialisatie is daarna erg belangrijk. Hierbij hoort ook zeker een puppycursus en een aantal vervolgcursussen. De Pointer heeft een baas nodig die consequent is en enige ervaring heeft met het opvoeden van honden.

Kan de Pointer goed alleen zijn?

De Pointer is het liefst dicht bij zijn baas en gezin. Hij houdt van mensen en is daarom ook niet graag alleen. Toch kun je je Pointer af en toe wel alleen laten. Het is dan wel belangrijk dat de hond voldoende beweging heeft gehad.

Het alleen zijn moet wel langzaam opgebouwd worden. Als je de hond ineens voor langere tijd alleen thuis laat kan hij zich eenzaam gaan voelen. Dat merk je dan vaak aan zijn gedrag.

De Pointer heeft veel beweging nodig

De Pointer is een echte buitenhond. Hij heeft veel beweging nodig. Deze hond moet minimaal een aantal uren per dag lekker vrij kunnen rennen en spelen. Hij moet ook mentaal uitgedaagd worden.

De Pointer vindt het bijvoorbeeld fantastisch om leuke spelletjes met de baas of het gezin te spelen. Daarnaast houdt de Pointer van aandacht en knuffelen. Het is een echte gezinshond en hij of zij voelt zich echt thuis in een actief gezin dat er graag op uit trekt.

Als de Pointer niet voldoende beweging krijgt, dan kan deze viervoeter gefrustreerd raken. De hond kan dan heel nerveus gedrag vertonen en onrustig zijn. Daarom is een flinke wandeling per dag, waarbij je hond lekker los kan rennen, echt noodzakelijk voor het welzijn van de Pointer.

De Pointer heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct

Welke Pointer je ook ziet, ze hebben allemaal één ding gemeen. Iedere Pointer heeft een goed ontwikkelt jachtinstinct. Je zult zien dat als je pup zo’n twee maanden oud is, hij of zij dan al de karakteristieke pointer houding aanneemt als hij/zij wild ruikt. Dat zit echt in het instinct van deze honden. Als je niet met je Pointer gaat jagen, moet je deze hond zeker iets anders aanbieden.

Als een Pointer echt uit een lijn van werkhonden komt, dan kan het voorkomen dat de hond té actief en gespannen is om in huis te houden. Dit type hond heeft echt een uitdaging, een echte taak nodig, om van zijn energie af te komen. Soms kun je deze honden niet goed in huis houden, omdat hun jachtinstinct te goed ontwikkeld is.

De Pointer als waakhond

De Pointer is officieel geen waakhond. Je moet ook niet verwachten dat deze hond de inbrekers wegjaagt, maar ze zullen je zeker waarschuwen als er vreemden rondom het huis zijn.

De honden zullen aanslaan, maar niet aanvallen. Dat doen ze alleen als er echt geen andere uitweg meer is. Over het algemeen is de Pointer juist erg vriendelijk en zachtaardig.

Leer alles over jouw lieve Pointer

Wil je álles leren over jouw Pointer? Bekijk dan ook het Pointer Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De juiste baas voor de Pointer

De juiste baas voor deze hond is actief en ondernemend. Deze hond heeft een baas nodig die actief is en veel met de hond op pad gaat. Het liefst gaat deze hond mee op jacht. Dan komt hij het beste tot zijn recht. Maar een ander actief en uitdagend leven is ook voldoende voor de Pointer.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pointer?

Bekijk dan het Pointer Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Pointer hond kopen: de ultieme gids

Pointer hond kopen: de ultieme gids

De Engelse Pointer is één van de vele rashonden die op Britse bodem zijn gefokt voor de jacht. Tegenwoordig wordt het ras niet alleen ingezet als een jachthond, maar kunnen mensen hem ook prima houden als huisdier. In dit artikel vertellen we je alles over...

Zijn er verschillende Pointer rassen?

Zijn er verschillende Pointer rassen?

Hoewel de Pointer decennialang in de vergetelheid raakte omdat er weinig meer werd gejaagd, is er weer hernieuwde interesse in dit dier met zijn lange poten en zijn lange nek. Anno 2023 worden honden steeds minder gebruikt om te jagen, maar des te meer om...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pointer wilde weten in één compleet e-book!”

Pointer Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Pointer!

  • Wil je een Pointer kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pointer zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pointer trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pointer de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pointers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pointer Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pointer Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Pointer Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload